Velikonoční beránek
Kategorie: Moučníky, dezerty, pečivo > Buchty, řezy, koláče
Datum vložení: 02.04.2015
Postup přípravy receptu
Oba cukry, žloutky a máslo ušleháme. Vlijeme mléko, s pár kapek aroma a znovu zašleháme. Poté přidáme mouku s PDP a nakonec vmícháme sníh ze 3 bílků.
Tímto připraveným těstem vyplníme vymazanou a vysypanou formu na beránka a pečeme v troubě na 180°C 45-50 minut dle typu trouby.
Beránka necháme vychladnout a zdobíme čokoládou dle návodu, lentilkami a stužkou.
Autor: KačkaB
Celkem: 171 receptů
Ingredience
- TĚSTO:
- 250g cukru
- 3 žloutky
- 125g Hery nebo másla
- 1x vanilkový cukr
- 125ml mléka
- 300g hladké mouky
- 1/2 PDP (prášek do pečiva)
- aroma Dr.Oetker (vanilkové, rumové nebo citronové)
- sníh ze 3 bílků
- NA VYMAZÁNÍ A VYSYPÁNÍ FORMY:
- sádlo
- hrubá mouka
- NA DOZDOBENÍ:
- 1x čokoládová poleva bílá Dr.Oetker
- 1x čokoládová poleva tmavá Dr Oetker
- lentilky
- stužka
Doba přípravy: 70 min.
Počet porcí: 1 beránek
3.0
0
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.