Chřestová polévka s pošírovaným vejcem

Hodnocení:

Kategorie: Polévky

Datum vložení: 26.04.2015

Postup přípravy receptu

V hrnci na másle s trochou olivového oleje orestujeme měkké špičky chřestu. Pár minut opékáme, aby změkly. Poté vyjmeme a vložíme nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem. Po deseti minutách přidáme pokrájený chřest a opékáme dalších 10 minut. Přimícháme špenát, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a dle chuti osolíme. Podáváme s pošírovaným vejcem a orestovanými špičkami chřestu.

POŠÍROVANÉ VEJCE:
V menším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu. Pomalu do hrnce vlijeme vyklepnuté vejce a vidličkou rychle obalujeme žloutek bílkem. Vaříme cca 2 minuty, aby zůstal žloutek měkký a bílek tuhý.

Autor: KačkaB

Celkem: 171 receptů

Ingredience

  • 25g másla + trošku olivového oleje
  • 350g zeleného chřestu (bez dřevnatých konců)
  • 3 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 velké hrsti čerstvého špenátu
  • 700ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • 4 vejce

Doba přípravy: 40 min.

Počet porcí: 2

3.0 0

Komentáře k receptu Chřestová polévka s pošírovaným vejcem

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se