Jáhlový nákyp se zeleninou a žampiony

Hodnocení:

Kategorie: Bezmasá jídla

Datum vložení: 05.05.2015

Postup přípravy receptu

Jáhly spaříme horkou vodou, aby nebyly hořké a poté dáme vařit do osolené vody.

Mezitím si připravíme zeleninovou směs. Na trošce olivového oleje orestujeme cibuli s česnekem, přidáme žampiony, ostatní zeleninu a restujeme. Okořeníme a podlijeme troškou vody s bujonem nebo vývarem.
Připravenou směs smícháme s uvařenými jáhly a vložíme do vymaštěného pekáčku.
Polijeme vajíčkem, zasypeme sýrem a pečeme cca 20 min na 180°C. Podáváme ozdobené petrželkou.

Autor: KačkaB

Celkem: 171 receptů

Ingredience

  • 400g jáhel
  • 1-2 cibule
  • kus pórku
  • 250g žampionů
  • 2 mrkve
  • 200g hrášku
  • 200g kukuřice
  • 1 větší paprika
  • česnek
  • mletý kmín
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • vývar nebo voda se zeleninovým bujónem
  • 1-2 vejce
  • trošku tvrdého strouhaného sýra
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy: 60 min.

Počet porcí: 4

3.0 0

Komentáře k receptu Jáhlový nákyp se zeleninou a žampiony

autor: Jiřina Pošustovávloženo: 15.6.2017 18:16:58ReagovatNahlásit
Vyzkouším a napíšu

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se