Postup přípravy receptu
Do hrnce s osolenou vodou vložíme stehna, bobkový list, nové koření, celý pepř a vaříme do změknutí masa. Poté stehna vyjmeme, vložíme do pekáčku, lehce podlijeme a nepřiklopené dopečeme v troubě pro lepší barvu.V hrnci na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli se šalotkou a na kousky nakrájenou mrkev. Přidáme mletou papriku, promícháme a hldkou mouku. Chvíli orestujeme a postupně přilijeme vývar z masa. Necháme přejít varem a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Pokud bude omáčka málo hustá, rozmícháme mouku v mléku nebo smetaně a vlijeme do omáčky. Prolepší dochucení můžeme přidat masox.
Podáváme s těstovinami nebo kynutým knedlíkem.
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.