Postup přípravy receptu
Vepřové plecko osolíme, opepříme, potřeme česnekem, posypeme tymiánem, ovážeme provázkem do špalíčku, aby drželo tvar, a zabalíme do potravinové folie. V ledničce necháme nejlépe přes noc odpočinout.Nakrájíme kapustu na menší kousky a uvaříme v osolené vodě.
Do pekáčku vložíme 1/2 cibule pokrájené na větší proužky, 3 stroužky česneku, 2 spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, 1/3 pokrájeného řapíkatého celeru a 1 mrkev. Zakapeme olivovým olejem. Vepřové plecko vybalíme z potravinové folie a položíme na zeleninu. Pečeme v troubě na 180°C cca 90min. Není třeba podlévat, zelenina pustí vodu sama.
V kastrůlku zpěníme na olivovém oleji cibuli a zbytek česneku, přidáme nadrobno pokrájené 3 mrkve a 2/3 řapíkatého celeru a restujeme (nepodléváme vodou). Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a nakonec vmícháme kapustu.
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.