Nejlepší domácí buchty s tvarohem

Hodnocení:
+1

Kategorie: Moučníky, dezerty, pečivo > Buchty, řezy, koláče

Datum vložení: 15.01.2018

Postup přípravy receptu

Všechny suroviny si vyndáme v dostatečném předstihu z lednice, aby měly pokojovou teplotu.

V misce si připravíme kvásek - smícháme droždí se lžičkou cukru a do vzniklé kašičky přilijeme lžíci teplého mléka (ne moc horkého) a zasypeme lžící hladké mouky. Přes misku přehodíme utěrku a necháme na teplém místě vzejít.

Mezitím si ve větší misce smícháme ostatní suroviny na těsto, ke kterým poté přimícháme vykynutý kvásek. Těsto rukama pořádně prohněteme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 1 hodinu vykynout.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Vymícháme dohladka tvaroh s cukrem a citrónovou šťávou a přimícháme scezené rozinky.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, prohněteme ho a vyválíme z něj asi 1cm vysoký plát. Ten nakrájíme na čtverečky (cca 7x7cm) do jejichž středu dáme po lžičce náplně.

Každý čtvereček zavineme a uzlíčkem dolů klademe do vymazaného pekáče. Každou buchtu pomažeme svrchu i ze stran rozpuštěným sádlem (nebo máslem) s rumem (trochu si schováme na závěrečné potření). Před pečením necháme ještě trochu nakynout v pekáči.

Buchty pečeme na 160°C asi 30-45 minut dozlatova dle typu trouby. Ihned po vytáhnutí z trouby je potřeme zbytkem sádla (nebo másla) s rumem a posypeme cukrem.

Poznámka

Po vytáhnutí z trouby doporučuji potírat spíše máslem než sádlem. Buchty poté krásně voní :-)

Autor: KačkaB

Celkem: 171 receptů

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 500g hladké mouky
  • 100g polohrubé mouky
  • 100g cukru krupice
  • 80g sádla
  • špetka soli
  • 3 velká vejce
  • 250ml vlažného mléka
  • 30g čerstvého droždí
  • dřeň z 1/2 vanilkového lusku (nebo lžička vanilkového extraktu)
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • NÁPLŇ:
  • 250g tučného měkkého tvarohu (v papíru, ne vaničkový)
  • 75g cukru moučka
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • hrst rozinek předem namočených v rumu
  • NA POTÍRÁNÍ:
  • 1 lžíce rozpuštěného sádla nebo másla
  • 2 lžíce rumu
  • moučkový cukr

Doba přípravy: 150 min.

Počet porcí: 1 plech

3.0 0

Komentáře k receptu Nejlepší domácí buchty s tvarohem

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se