Postup přípravy receptu
Všechny suroviny si vyndáme v dostatečném předstihu z lednice, aby měly pokojovou teplotu.V misce si připravíme kvásek - smícháme droždí se lžičkou cukru a do vzniklé kašičky přilijeme lžíci teplého mléka (ne moc horkého) a zasypeme lžící hladké mouky. Přes misku přehodíme utěrku a necháme na teplém místě vzejít.
Mezitím si ve větší misce smícháme ostatní suroviny na těsto, ke kterým poté přimícháme vykynutý kvásek. Těsto rukama pořádně prohněteme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 1 hodinu vykynout.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Vymícháme dohladka tvaroh s cukrem a citrónovou šťávou a přimícháme scezené rozinky.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, prohněteme ho a vyválíme z něj asi 1cm vysoký plát. Ten nakrájíme na čtverečky (cca 7x7cm) do jejichž středu dáme po lžičce náplně.
Každý čtvereček zavineme a uzlíčkem dolů klademe do vymazaného pekáče. Každou buchtu pomažeme svrchu i ze stran rozpuštěným sádlem (nebo máslem) s rumem (trochu si schováme na závěrečné potření). Před pečením necháme ještě trochu nakynout v pekáči.
Buchty pečeme na 160°C asi 30-45 minut dozlatova dle typu trouby. Ihned po vytáhnutí z trouby je potřeme zbytkem sádla (nebo másla) s rumem a posypeme cukrem.
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.