Postup přípravy receptu
PLNĚNÉ ENCHILÁDY:Na olivovém oleji orestujeme pokrájený česnek. Po chvíli přidáme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme, zasypeme trochou oregána a promícháme. Přidáme nakrájené jalapeňos papričky a fazole v tomatě.
PIKANTNÍ RAJČATOVÁ SALSA:
Rajčata, cibuli i jalapeňos papričky pokrájíme na velmi malé kousky, zakápneme šťávou z limetky, olivovým olejem, přidáme čerstvý koriandr, sůl, pepř a promícháme.
Prostředek tortily zasypeme čedarem, a rozprostřeme připravenou směs. Tortillu zabalíme a aby nám lépe držela, můžeme ji přichytit párátkem. Poklademe malým množstvím rajčatové salsy a navrch posypeme malým množstvím čedaru. Takto připravíme všech 6 tortil.
Zapečeme ve vyhřáté troubě cca 5 minut na 220°C.
Po upečení tortillu servírujeme na talíř rozkrojenou společně s rajčatovou salsou a zakysanou smetanou.
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.