Enchilády s mletým hovězím masem a fazolemi

Hodnocení:

Kategorie: Maso > Hovězí maso

Datum vložení: 13.01.2019

Postup přípravy receptu

PLNĚNÉ ENCHILÁDY:
Na olivovém oleji orestujeme pokrájený česnek. Po chvíli přidáme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme, zasypeme trochou oregána a promícháme. Přidáme nakrájené jalapeňos papričky a fazole v tomatě.

PIKANTNÍ RAJČATOVÁ SALSA:
Rajčata, cibuli i jalapeňos papričky pokrájíme na velmi malé kousky, zakápneme šťávou z limetky, olivovým olejem, přidáme čerstvý koriandr, sůl, pepř a promícháme.

Prostředek tortily zasypeme čedarem, a rozprostřeme připravenou směs. Tortillu zabalíme a aby nám lépe držela, můžeme ji přichytit párátkem. Poklademe malým množstvím rajčatové salsy a navrch posypeme malým množstvím čedaru. Takto připravíme všech 6 tortil.

Zapečeme ve vyhřáté troubě cca 5 minut na 220°C.

Po upečení tortillu servírujeme na talíř rozkrojenou společně s rajčatovou salsou a zakysanou smetanou.

Poznámka

Místo chedaru se dá použít i gouda (ne eidam!)

Autor: KačkaB

Celkem: 171 receptů

Ingredience

  • 6 pšeničných tortil
  • 500g mletého hovězího masa
  • 2 plechovky fazolí v tomatě
  • 5 stroužků česneku
  • 1,5 jalapeňos papriček
  • čedar
  • olivový olej
  • oregáno
  • sůl, pepř
  • PIKANTNÍ RAJČATOVÁ SALSA
  • 4 rajčata
  • 1 velká červená cibule
  • 0,5 jalapeňos papričky
  • koriandr
  • šťáva z limetky
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • zakysaná smetana - pro zjemnění chuti

Doba přípravy: 90 min.

Počet porcí: 3

3.0 0

Komentáře k receptu Enchilády s mletým hovězím masem a fazolemi

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se