Postup přípravy receptu
PTÁČKY:Jednotlivé plátky masa osolíme, opepříme a rozprostřeme slaninu, přidáme 1/4-1/2 vařeného vajíčka, kousek šalotky a na hranolky nakrájené kyselé okurky. Zavineme nití do špalíčku.
OMÁČKA:
Na tuku orestujeme ptáčky ze všech stran a poté vyjmeme a dáme bokem. Do pánvičky vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme pokrájené kyselé okurky a vařená vajíčka a restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a promícháme. Zalijeme vodou, přidáme ptáčky a do změknutí masa dusíme pod pokličkou. Po změknutí masa ptáčky opět vyjmeme a omáčku ponorným mixérem rozmixujeme. Ptáčky vložíme zpět do omáčky, aby se prohřály.
Jako přílohu doporučuji konjakovou rýži.
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.