Postup přípravy receptu
Žebírka očistíme a odblaníme. Ze všech stran osolíme a opepříme. Dáme do pekáčku, přiklopíme a necháme zatáhnout ve vyhřáté troubě na 220°C na 15 minut. Nepodléváme!Mezitím si připravíme marinádu. Všechny ingredience smícháme včetně nadrobno pokrájené cibule a prolisovaného česneku. Pro lepší konzistenci celou marinádu rozmixujeme ponorným mixérem.
Po vyndání žebírek z trouby ihned potřeme připravenou marinádou. Podlijeme 1,5 hrnkem vody. Teplotu trouby stáhneme na 180°C a pečeme odklopené cca 2,5 hodiny. V průběhu pečení žebírka obracíme a poléváme výpekem s marinádou. Na závěr zvýšíme teplotu na 220°C a dopékáme.
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.