Išlské dortíčky
Kategorie: Moučníky, dezerty, pečivo > Cukroví
Datum vložení: 15.12.2020
Postup přípravy receptu
Z uvedených surovin připravíme těsto, které necháme přes noc odpočinout v ledničce.
Těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 160°C cca 10 minut.
Mezitím si smícháním všech ingrediencí připravíme krém. kterým slepíme kolečka.
OZDOBA:
V menším hrnci rozpustíme čokoládu s máslem, kterým potíráme vršky dortíčků. Následně posypeme mandlovými lupínky.
Autor: KačkaB
Celkem: 171 receptů
Ingredience
- TĚSTO:
- 400 g hladké mouky
- 280 g másla
- 140 g moučkového cukru
- 100 g mletých mandlí
- 4 lžíce kakaa
- 2 žloutky
- KRÉM:
- 150 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru
- 50 g strouhaného kokosu
- 50 g mletých mandlí
- 2,5 lžíce rumu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- NA OZDOBU:
- čokoláda
- máslo
- mandlové lupínky
Doba přípravy: 180 min.
Počet porcí: 100 kusů
3.0
0
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.