Postup přípravy receptu
VEPŘOVÁ PANENKA:Vepřovou panenku převážeme nití do špalíčku, aby byla rovnoměrná. Osolíme a opepříme. Na pánvičce na trošce rozpáleného oleje orestujeme ze všech stran. Orestovanou panenku přendáme do pekáčku a vložíme do rozpálené trouby. Dopékáme odkrytou na 180°C cca 25-30 minut. Po vyndání necháme chvíli odpočinout. Následně zbavíme nitě a nakrájíme na plátky.
RIZOTO:
Na řepkovém oleji orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme rýži arborio a zarestujeme. Podlijeme vínem a necháme vyvařit. Přidáme nadrobno nakrájenou uvařenou červenou řepu a postupně, jak se rýže vaří, podléváme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme část parmazánu a vmícháme rukolu. Na závěr zjemníme máslem.
Rizoto podáváme s vepřovou panenkou a na talíři dozdobíme rukolou a zbytkem parmazánu.
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.