Italské rizoto s červenou řepou, rukolou, parmazánem a pečenou vepřovou panenkou

Hodnocení:

Kategorie: Přílohy > Rýže

Datum vložení: 06.11.2021

Postup přípravy receptu

VEPŘOVÁ PANENKA:
Vepřovou panenku převážeme nití do špalíčku, aby byla rovnoměrná. Osolíme a opepříme. Na pánvičce na trošce rozpáleného oleje orestujeme ze všech stran. Orestovanou panenku přendáme do pekáčku a vložíme do rozpálené trouby. Dopékáme odkrytou na 180°C cca 25-30 minut. Po vyndání necháme chvíli odpočinout. Následně zbavíme nitě a nakrájíme na plátky.

RIZOTO:
Na řepkovém oleji orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme rýži arborio a zarestujeme. Podlijeme vínem a necháme vyvařit. Přidáme nadrobno nakrájenou uvařenou červenou řepu a postupně, jak se rýže vaří, podléváme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme část parmazánu a vmícháme rukolu. Na závěr zjemníme máslem.

Rizoto podáváme s vepřovou panenkou a na talíři dozdobíme rukolou a zbytkem parmazánu.

Autor: KačkaB

Celkem: 171 receptů

Ingredience

  • RIZOTO:
  • 500g rýže arborio
  • 500g uvařené červené řepy (ne sterilizovaná!)
  • 100g rukoly
  • 100g parmazánu
  • 50g másla
  • 2 střední cibule
  • 2dcl bílého vína
  • zeleninový vývar
  • řepkový olej
  • sůl, pepř
  • VEPŘOVÁ PANENKA:
  • 1 větší vepřová panenka
  • řepkový olej
  • sůl, pepř

Doba přípravy: 45 min.

Počet porcí: 5

3.0 0

Komentáře k receptu Italské rizoto s červenou řepou, rukolou, parmazánem a pečenou vepřovou panenkou

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se