Postup přípravy receptu
Nejprve si konzervu se salkem vložíme do vody a vaříme cca 2 hodiny. Salko nám zkaramelizuje.Do hrnce vlijeme vodu, olej, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Vsypeme mouku a restujeme, až se nám na dně hrnce začne vytvářet bílý povlak (cca 2 minuty). Těsto necháme vychladnout. Poté postupně hnětačem důkladně zašleháváme každé vejce zvlášť. Pokud bude těsto příliš husté, můžeme ještě 1 vejce přidat.
Těsto nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na plech a pečeme dozlatova na 160°C cca 20 min dle typu trouby. Větrníčky se nafouknou. Po vychlazení rozkrojíme.
Vanilkový krém si připravíme uvařením pudinku, který necháme vychladnout a poté do něj zašleháme máslo.
Následně si vyšleháme šlehačku. Aby lépe držela, můžeme přidat stužovač šlehačky.
Na spodní polovinu větrníčku nastříkáme pomocí cukrářského sáčku vanilkový krém a na něj vyšlehanou šlehačku. Následně přiklopíme vrchní polovinou, kterou následně potřeme pomocí štětečku zkaramelizovaným salkem.
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.