Rizoto se sušenou šunkou a rukolou

Hodnocení:
+1

Kategorie: Maso > Uzeniny

Datum vložení: 07.03.2015

Postup přípravy receptu

V hluboké pánvi na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájený pórek (je možné použít i cibuli, ale s porkem je to jemnější). Přidáme najemno nakrajený česnek, lehce jej osmahneme a přidáme rýži a za stálého míchání ji lehce necháme zesklovatět v hrnci.

Množství rýže je zhruba 1,5 polevkové naberačky na 1 porci.

Zalijeme vínem, stáhneme plamen a mícháme, až se víno vsákne. Postupně přidáváme vývar, ale jen tolik, aby rýže byla ponořená. Až se tekutina vsákne, přidáme další dávku vývaru. Ve chvili kdy bude rýže skoro hodotvá přidáme nakrájenou šunku (šunku je dobré si předtim lehce osmahnout na panvi) a na závěr i rukolu, povaříme další 3 - 5 minut.

Poté odstavíme pánev a přidáme lžíci másla a nastrouhaný parmazán. doporučuji dát tam max. 2 polévkové lžíce parmazánu, je slany a i šunka je vetšinou nasolená, tak aby jste neměli ryzoto přiliž slanné.

Podáváme s nastrouhaným parmazánu a lístky rukoly. A zcela nahoru přidáme větši kousek opečené šunky.

Dobrou chuť :)

Autor: Ajták v kuchyni

Celkem: 7 receptů

Ingredience

  • rýže na rizoto
  • 4 stroužky česneku
  • pórek (cibule)
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 l horkého drůbežího vývaru
  • 100 g sušené, parmské nebo schwarzwaldské šunky
  • 150 g rukoly
  • 1 lžíce másla
  • 1 porce strouhaného parmazánu
  • pepř

Doba přípravy: 45 min.

Počet porcí: 2

3.0 0

Komentáře k receptu Rizoto se sušenou šunkou a rukolou

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se