Postup přípravy receptu
V hluboké pánvi na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájený pórek (je možné použít i cibuli, ale s porkem je to jemnější). Přidáme najemno nakrajený česnek, lehce jej osmahneme a přidáme rýži a za stálého míchání ji lehce necháme zesklovatět v hrnci.Množství rýže je zhruba 1,5 polevkové naberačky na 1 porci.
Zalijeme vínem, stáhneme plamen a mícháme, až se víno vsákne. Postupně přidáváme vývar, ale jen tolik, aby rýže byla ponořená. Až se tekutina vsákne, přidáme další dávku vývaru. Ve chvili kdy bude rýže skoro hodotvá přidáme nakrájenou šunku (šunku je dobré si předtim lehce osmahnout na panvi) a na závěr i rukolu, povaříme další 3 - 5 minut.
Poté odstavíme pánev a přidáme lžíci másla a nastrouhaný parmazán. doporučuji dát tam max. 2 polévkové lžíce parmazánu, je slany a i šunka je vetšinou nasolená, tak aby jste neměli ryzoto přiliž slanné.
Podáváme s nastrouhaným parmazánu a lístky rukoly. A zcela nahoru přidáme větši kousek opečené šunky.
Dobrou chuť :)
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.