Postup přípravy receptu
NÁLEV:Do hrnce dáme 2 litry vody, vložíme všechno koření a očištěnou pokrájenou zeleninu na velké kousky. Přidáme ocet a necháme přejít varem. Poté vypneme, necháme vychladnout, vložíme maso a necháme 2 dny v chladu - možno i déle. (Nálev nesolíme)
OMÁČKA:
V hrnci na másle zpěníme cibulku. Poté vložíme maso a zalijeme nálevem včetně koření a kořenové zeleniny a vaříme. Až bude maso měkké, vyjmeme ho a vodu doplníme na 2 litry. Omáčku důkladně rozmixujeme. Poté si rozmícháme smetanu v hladké mouce a zahustíme.
Na vedlejší pánvičku dáme 2 vrchovaté lžíce cukru a rozpustíme v karamel. Poté do karamelu přidáme 2 naběračky omáčky (bude to prskat) a celé to pak vlijeme zpátky do zbytku omáčky. Svíčkovou dochutíme citronem. Můžeme přidat i masox.
Jako přílohu doporučuji kynutý nebo karlovarský knedlík. Maso můžeme ozdobit brusinkami.
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.