Postup přípravy receptu
BUCHTIČKY:Do mísy vložíme mouku a doprostřed uděláme důlek. Kolem důlku jemné osolíme a doprostřed vložíme pár lžic vlažného mléka, trouchu cukru a rozdrobené droždí. lehce poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
Poté smícháme se zbytkem mouky, rozehřátým máslem, žloutky, cukrem a zbytkem másla, vypracujeme těsto a necháme vykynout na teplém místě.
Z těsta tvoříme malé kuličky, které skládáme na vymaštěný plech. Jednotlivé buchtičky promazáváme rozpuštěným máslem, aby se k sobě nepřilepily. Necháme ještě trochu vykynout a pečeme v troubě na 180°C dozlatova.
KRÉM:
Odebereme si trochu studeného mléka a rozmícháme v něm vanilkový pudink (prášek).
Ve vodní lázni do teplého mléka přidáme pudinkovou směs, oba cukry a rum na dochucení a umícháme v hustý krém.
Buchtičky servírujeme zalité vanilkovým krémem.