Švédský koláč
Kategorie: Moučníky, dezerty, pečivo > Buchty, řezy, koláče
Datum vložení: 23.03.2015
Postup přípravy receptu
V míse si smícháme mouku, cukr a PDP. Polovinu směsi nasypeme na vymazaný plech.
Připravíme si tvaroohovu náplň vyšleháním všech surovin. Na první sypké směsi nalijeme tvarohovou náplň a rozetřeme ji stejnoměrně po celé pečící nádobě. Zasypeme ji druhou polovinou suché směsi. Povrch koláče poklademe plátky másla (já ho nastrouhala) a vložíme do trouby. Pečeme na 180°C cca 45 minut.
Autor: KačkaB
Celkem: 171 receptů
Ingredience
- SUCHÁ SMĚS:
- 2 a ½ hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 x PDP (prášek do pečiva)
- TVAROHOVÁ NÁPLŇ
- 750g tvarohu
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce cukru moučka
- hrst brusinek (lze nahradit rozinkami)
- rum na namočení rozinek
- 1 máslo na pokladení
- kousek tuku na vymazání plechu
3.0
0
Tento recept doposud nikdo nekomentoval.