Švédský koláč

Hodnocení:

Kategorie: Moučníky, dezerty, pečivo > Buchty, řezy, koláče

Datum vložení: 23.03.2015

Postup přípravy receptu

V míse si smícháme mouku, cukr a PDP. Polovinu směsi nasypeme na vymazaný plech.
Připravíme si tvaroohovu náplň vyšleháním všech surovin. Na první sypké směsi nalijeme tvarohovou náplň a rozetřeme ji stejnoměrně po celé pečící nádobě. Zasypeme ji druhou polovinou suché směsi. Povrch koláče poklademe plátky másla (já ho nastrouhala) a vložíme do trouby. Pečeme na 180°C cca 45 minut.

Autor: KačkaB

Celkem: 171 receptů

Ingredience

  • SUCHÁ SMĚS:
  • 2 a ½ hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 x PDP (prášek do pečiva)
  • TVAROHOVÁ NÁPLŇ
  • 750g tvarohu
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukru moučka
  • hrst brusinek (lze nahradit rozinkami)
  • rum na namočení rozinek
  • 1 máslo na pokladení
  • kousek tuku na vymazání plechu
3.0 0

Komentáře k receptu Švédský koláč

Tento recept doposud nikdo nekomentoval.

Nový komentář

Komentáře od nepřihlášených uživatelů, se zobrazí až po potvrzení zaslaného na Váš email.

pokud máte účet přihlašte se